Är dyrare barnkläder billigare i längden?

Många barnfamiljer har en ganska knaper ekonomi. Detta framförallt under första året då en av föräldrars inkomst enbart består av försäkringskassans bidrag. Men även efter första året eftersom många väljer att gå ner i tid för att umgås så mycket som möjligt med barnen. En väg att spara pengar är att köpa billiga barnkläder. Men är det billigaste verkligen billigast i längden?

Vinteroverall i bra kvalité

Ett exempel är vinteroveraller. Den som köper en mycket billig vinteroverall kan hitta dessa för ca 300-400 kronor. Detta samtidigt som märket Didrikson erbjuder modeller för närmare det tredubbla. Det är då lätt att frestas till att köpa den billigare modellen. Det finns fördelar med det men man bör även se på helhetskostnaden. En del av de dyrare modellerna har exempelvis en funktion som gör att benen kan ”förlängas” med tiden. Genom det räcker en overall inte bara en eller två säsongen utan längre. Lägg därtill att de mer kända och etablerade märkena ofta får ”Bäst i Test” när det kommer till kvalité.

Utöver det bör man även titta på vad priset på dessa plagg ligger på andrahandsmarknaden. Att sälja en vinteroverall med märket Didriksson är extremt enkelt för 300-400 kronor. Det är alltså pengar som man kan få tillbaka efter att den används en eller två säsonger.

Med tanke på detta – Vad är billigast i längden?