Arrangera ett skojigt barnkalas

Att ordna och planera ett roligt barnkalas kräver lite förberedelser. Men har man väl planerat ordentligt och satt en personlig prägel kommer det utan tvekan bli ett lyckat kalas.

Vad ska man då tänka på när man förbereder och planerar ett kalas? Främst ska det handla om att man vill ha en rolig stund med mycket skratt och lek. Magasinet Mama tipsar hur du som förälder bäst planerar och förbereder ditt barns kalas.

Först och främst ska man tänka på att hålla inbjudan ganska konkret så att föräldrarna exempelvis vet om barnen ska ha ätit mat innan kalaset eller inte. Är det tårtkalas skriver man helt enkelt det och är det grillkalas likaså. Med andra ord; gör klart vilken typ av fika eller mat som kalaset kommer bjuda på.

Kalasstämning

När man anordnar ett barnkalas vill man såklart ha en härlig kalasstämning. Därför kan det vara av värde att titta på saker som färg och dekoration. Många vill till exempel ha ett tema på sitt kalas. Ett sätt att få upp kalasstämningen är att dekorera med färgsprakande ballonger. Här kan man enkelt välja precis den typ av ballonger man tror kommer passa allra bäst till kalaset. Ett tips är att bestämma sig för en färg och sätta upp mängder med ballonger i samma kulör, eller att göra precis tvärtom och mixa alla möjliga färger.

Snacks och godis

Snacks och godis är också det en viktig detalj för att kalasets helhet. Barn brukar tycka om att plocka av olika skålar, ett tips är att göra grönsaksdipp och skära upp massor av stavar av gurka, morötter, vitkål och paprika. Då många barn inte äter upp en hel hamburgare eller varmkorv är ett annat smart tips att göra varmkorv av prinskorvar och vira in dem i tunnbröd. Blir det mycket tårta eller snacks över kan man skicka med barnen hem, det är ju faktiskt ändå inte lika gott dagen efter. För den som helst avstår från att ställa till med kalas i hemmets vrå har många alternativ att välja bland, man kan arrangera kalaset på bowlinghallen eller på leklandet och för de lite äldre barnen kan ju faktiskt gokartbanan vara en perfekt plats. Priserna för detta kan variera men oftast brukar det vara runt cirka 100 kronor för aktivitet och fika per barn.