Barnrum = lekrum

Sovrummet är en plats där man ska kunna vila och ta det lugnt för att ladda om till nästa dag. Ett barns rum brukar kombineras till både en plats för vila, liksom en plats där man får leka. Sängen samsas med leksaker och för barnet kan det vara svårt att skilja på sovtid och lektid. Men det finns olika knep att ta till för att dela upp rummet.

childrens room

När barnets rum ska inredas, är det bra att tänka till på hur man placerar olika saker. Dela upp rummet med färger och mattor, för att ge intryck av olika rum i rummet. Har du möjlighet så dela av med en vägg, som kan bestå utav en hylla eller kanske ett draperi hängande från taket. Måla olika färger på väggen så att man tydligt ser vilken del som är lekrum och vilken som är sovrum. Genom att placera en stor matta där man får leka, skapar man en osynlig gräns mellan de olika delarna av rummet.

Var tydlig när barnet ska lägga sig, att nu är det sovdags och att barnet befinner sig i sin säng, där man ska vila för nästa dags äventyr. En del barn kan ha svårt att gå ner i varv och leksakerna kan locka allt för mycket. Fungerar det inte att låta leksakerna samsas med sängen, kan det vara ide att tänka om.