Beredd på sommaren

Det börjar likna värme! Snart kommer sommaren att vara här och det är dags att kolla i barnens garderob om de har allting de behöver.

Vi har tidigare prata om vikten av bra skor på hösten, och på sommaren ställs nästan samma krav. Du behöver inte köpa in stövlar eller skydda barnet mot väta, sommaren i Sverige är för det mesta torr och behaglig. Istället kan det vara bra att se om barnens skor från förra sommaren fortfarande passar, de växer ur dem så snabbt. Kolla även storleken på sommarshortsen och barnets t-shirt, kanske dessa också behöver uppdateras?

Tänk på att skydda barnen från solen, deras hud är känslig och de ska inte dra på sig en solbränna. Köp in ett lager med solskyddskräm och kom ihåg att smörja in barnet så fort hen ska vara ute i solen. Barnet kan också behöva en större hatt som håller solen från ögonen och förhindrar solsting. Ett par schyssta solglasögon är också på sin plats.

Under den varmaste tiden på dygnet behöver alla mycket vatten för att inte drabbas av uttorkning och salt hjälper till att hålla vätskebalansen. När ni ska ut och leka är det bar att ta med en vattenflaska som du kan fylla på och några salta kex att gnaga på under solen.