Höstkläder till barnen

Övergången sommar till höst kan betyda en hel det uppdatering av garderoben för barnen. Detta är speciellt fallet för yngre barn med tanke på att de faktiskt växer mer under sommaren. Nu är det dags att ta fram penna och papper och se till att de följande saker finns i garderoben och faktiskt passar dem med god marginal mot slutet av sommaren.

fall autumn_298140752

Jacka

Det yttersta lagret under hösten vill man ju ska vara vatten- och vindtätt så barnen kan vara ute utan att behöva bli blöt eller kall. Samtidigt måste de ju kunna andras riktigt bra. Det sista där är anledning till varför man i de flesta fall bör hoppa över galonjackor och istället satsa på skaljackor till barn. Somliga gillar ju även att använda fleecejackor, men de är knappast lämpliga när det är fuktigt och blött.

Mössa

De flesta har säkert hör någon säga att anledning till varför barn, och vuxna för den delen, ska ha på sig mössa är för att man tappar väldigt mycket av kroppsvärmen genom huvudet. Men faktum är man tappar kroppsvärmen genom de kroppsdelar som har direktkontakt med luften, inte bara huvudet. Så skyddar man huvudet med en bra mössa bör man även satsa på att skydda andra delar.

Vantar

Ju yngre barn är desto viktigare är det att man täcker så mycket som möjligt när sommaren lider mot sitt slut och det börjar bli lite mer kyligt ute. Spädbarn har till exempel betydligt svårare att reglera kroppstemperaturen, men även när de blir lite äldre är det bra att se till att saker som vantar alltid finns tillgängliga.