Inreda barnens rum

blue children´s room with toys

Har barnen vuxit till och tycker att det är dags att måla över Dinosaurierna eller My Little Pony som ni målade på väggarna för bara något år sedan? Tiden går fort och det kan vara bra att tänka på när man fixar till barnens rum. Gör det inte för avancerat utan att det blir lätt att fixa med lite färg när det blir dags med en förändring och att inreda barnens rum på nytt.

coloursSom sagt, att måla om barnens rum behöver inte vara så stort projekt utan ta det rätt så enkelt. Prata gärna med barnet om hur denne skulle vilja att det ska bli i rummet. Kolla tillsammans med barnen eller barnet upp Ladybloggen från Jotun om färgtips för att måla om och förändra rummet färgmässigt. Det finns massor av sköna kombinationer man kan göra för att förändra rummet. Och att måla om igen när barnet blivit tonåring är ju inga problem, se till att göra ett bra underarbete så blir det mycket lättare både att måla nu och sedan om du ska måla om.

När färgen har torkat så gäller det att piffa upp rummet så att man får rätt stämning i rummet. Visa på olika exempel på täcken och kuddar från Marinstyle om det skulle passa till det nyrenoverade rummet. Har man ljusa färger på väggarna så kanske färgglada kuddar sätter mer liv i rummet. Får barnen känna sig delaktiga i vad som hamnar i rummet så blir det så mycket bättre, berätta också vad saker och ting kostar och att ni kanske inte har allt för stor budget till rummet just nu. Det är bara bra att barnen får i tidig ålder lära sig om detta.