Ny barncykel till våren

Än så länge så ligger snön vit över stora delar av landet och det kan kännas långt tills vi får ta fram våra cyklar för att ge oss ut och cykla. Det kan också vara så att något barn i familjen vuxit ur sin tidigare cykel och det behövs en ny barncykel till våren.

Då kan det vara lika bra att börja titta på dessa redan nu. Kanske det kommer en födelsedag innan det är dags att ge sig ut på cykel äventyren och då kan det passa att köpa en ny cykel som födelsedagspresent. Det kan vara vara att använda sig av Cykelkrafts barncykelguide som du hittar här för att hitta passande barncyklar. Skriv in längden på det bar som ska använda sig av cykeln. Välj om det ska vara en klassisk cykel eller en mountainbike. Du får då upp ett antal cyklar som kan passa att köpa.

Se till att den cykel som köps inte blir för stor. Så klart så ska de kunna växa lite på längden och ändå använda sig av cykeln. Men den får varken vara för liten eller för stor då det kan bli svårt att cykla och hålla balansen om man inte sitter bra och ordentligt når ner till pedalerna och fram till styret. Cykeln ska vara anpassad efter den längd man har. Visst det går att justera sadel och styre en del men inte för mycket. Köp den cykel som ni vet barnet i fråga skulle tycka om att få och ge sig ut och cykla på.