Nya skor på horisonten

Nu när sommaren snart börjar lida mot sitt slut så misstänker vi att det börjar bli aktuellt med nya skoinköp för många utav er småbarnsföräldrar därute. Små barns fötter växer ibland i en näst intill overklig fart och hösten kräver bra skor som tål den blöta och leriga årstiden.

Skor för hösten

Ha en vettig framförhållning

Det gäller dessutom att vara ute i relativt god tid (ordna inte skor på tok för tidigt så barnet hunnit växa ur skorna), då det plötsligt kan smälla till och innan man vet ordet av bli riktigt kallt och blött. Ingen barn ska behöva frysa eller gå runt i blöta skor i onödan, något som knappast gör det roligare att vara ute och aktiv istället för att sitta inne vid tv:n eller datorn. Tänk dock på att barn växer fort, speciellt mindre barn, så det fungerar inte att köpa något säsongen innan för de kommer att ha växt ur skorna vid det laget.

Fler än en uppsättning

Om budgeten tillåter eller tillfälle ges, tänk på att ha mer än en uppsättning skor inför komman säsong. Efter en hel dag med lek och plask är det inte säkert att stövlarna hinner blir rena och torra inför nästa dag och då är det bra att ha ett extra par till hands. Sedan kan det vara bra med ett par fodrade höstskor för de fina dagarna med lite höstkyla, barnet behöver inte gå med stövlar hela hösten.

Köp och sälj i andra hand

Det är självfallet även så att man inte nödvändigtvis måste köpa helt nytt, utan begagnat fungerar oftast minst lika bra. På nätet finns många köp och sälj sajter där det både går att hitta riktigt bra skor för pengarna och att sälja redan använda par för ett välkommet tillskott i börsen. Det är även bra för miljön att skorna används av fler än ett barn. Det hör snarare till en regel än ett undantag att barnen ändå inte hinner slita ut skorna, vilket gör att det inte är några som helst problem för nästa barn i ledet när det kommer till att bära samma par.

Låna av släkt och vänner

Det ideala scenariot är förstås att få eller låna det man behöver av släkt och vänner. Är alla i ens bekantskapskrets rädda om grejerna kan de gå i arv flera flera gånger och därigenom kan man få tillbaka det man lånat ut till sina framtida barn och sedan går kretsloppet runt på detta sätt, tills i detta fall, skorna behöver bytas ut och det är dags att köpa nytt.