Passande barnleksaker de första åren

Passande är kanske inte det lättaste att definiera när det kommer till barnleksaker, barn är på många sätt lika i och med att de går igenom vissa stadier ganska förutsägbart. Men detta betyder inte att det därför går att säga precis vad ett barn kommer att gilla i en viss ålder, de är trots allt även ganska olika varandra i tycke och smak.

7695548-stuffed-people-and-animal-toys-at-the-fair

I allra första början är det lättare att hitta saker som passar. Upp till och med sex månaders ålder fungerar i stort sett samma saker bra till alla barn. Först och främst ska man se till att ha ett par bitleksaker som de kan tugga på, sedan är det bra att ha lite mjuka saker som gosedjur som de kan hålla i, tänka bara på att de kommer att fara in i munnen de med. Man ska gärna satsa på saker men klara färger och tydliga kontraster, dessa är lättast för bara att se i denna ålder.

Nästa period kan sägas vara mellan sex månader till omkring ett år, här kan man börja skaffa lite bollar och saker på hjul som de kan styra och dra. Träleksaker är ofta väldigt praktiska och löper igen riska att gå sönder oavsett vad de väljer att göra med dem. Jabadabado är en tillverkare som skapat många bra träleksaker för unga barn.

Från ett till två år kan man börja införa leksaker som kräver lite mer fingerfärdighet och som hjälper till att utveckla detta vidare, saker som fingerdockor, leksaksversioner av de redskap man hittar i kök, i trädgården och andra områden fungerar också väldigt bra. Nu kan man även börja med vaxkritor och finger färg, se bara till att övervaka lek med dessa så det inte är färg på alla soffkuddar eller liknande efteråt.