Växande barn

När hösten kommer och skolan börjar är det inte ovanligt att barnen växt ur sina  kläder och det blir panik att köpa nya. Shortsen och mjukisbyxorna är förlåtande liksom klänningar, så det är lätt att missa hur pass mycket barnen faktiskt har skjutit iväg på sommarlovet.

barnkläder

Växt perioder

Är du en förutseende förälder så har du redan räknat med att det blir vissa förändringar i garderoben och inhandlat det som behövs. Men för många ser verkligheten annorlunda ut och paniken är ett faktum. Eftersom alla barn inte går under samma mall så är deras växtperioder inte synkade och för vissa passar vårens kläder alldeles utmärkt medans andra bytt flera storlekar. I synnerhet pojkar kan ha en tendens till att hoppa skostorlekar i mellan och högstadiet. För vissa kan det handla om att byta upp sig två till tre skostorlekar under kort period som till exempel ett sommarlov. Samma fenomen kan man se i hur en del barn växer på längden under lovet. Man kan nästan tro att solens energi även påverkar växtkraften hos barnen och det kan så vara.

Märkesplagg

För många barn handlar kläder om att vara snygg och gärna välja märkeskläder så att behöva byta ut en hel garderob kan bli riktigt kostsamt. För att göra detta på enklaste och billigaste sätt är det bra att bygga upp en basgarderob där du kan blanda märkesplagg med billiga. Snygga T-shirtar kan till exempel enkelt matchas med ett par Adidas byxor eller ett par märkes jeans. Sedan får man komplettera garderoben över tid och bygga på med nyckelplagg som går att variera med övriga garderoben.

Barn eller vuxen avdelningen

Har du barn som inte klagar över märken hittar du många mycket prisvärda plagg på någon av de stora klädkedjorna som finns runt landet. Tyvärr är det så att storlekarna inte är speciellt barnvänliga alla gånger. Vissa har bara storlekar upp till 164 medans andra har upp till 176. Problemet när du sedan måste gå över till vuxenkläder är ju så klart prislappen som plötsligt stiger markant.