En längtan efter att bli gravid

Om man är i ett förhållande så kanske det kommer en längtan efter att bli gravid. Det är något speciellt med att bilda familj och istället för att bara vara två få utöka och bilda en egen liten familj. Det är något som finns i de flesta hos oss en känsla att vi vill bli fler och få småttingar.

Det finns ju inga garantier att man kan bli gravid utan vissa kanske får kämpa mer än vad andra göra. Om man har en längtan efter barn så bör man göra det som står i ens makt för att fullfölja detta. Prata tillsammans med din partner om hur ni ska göra. Är ni överens om detta så får ni börja försöka att bli gravida. Antingen så blir det den naturliga vägen eller så söker man hjälp på något sätt.

Håll koll på fertiliteten och gör de försök just då att bli gravid. Kolla upp med hjälp av graviditetstester för att säkerställa hur det är. Vid minsta oro så kontakta sjukvården så ni får kolla upp hur det ligger till. Om det lyckas väl så har ni nio månader framöver där ni får förbereda er på att er nya familjemedlem ska komma. Det är viktigt att ni tillsammans hjälps åt vid en graviditet även om det ”bara” ena partnern som ska bära ert blivande barn.