Babysaker att ha hemma

När man kommer hem från BB med sin nya familjemedlem vill man inte upptäcka att det fattas massa saker som man inte tänkt på att man behöver. För att slippa åka ut och handla dagen efter en förlossning har vi kommit på en liten lista med sakerna som man borde ha hemma för att underlätta vardagen.

Amningskudde

Denna kudde är formad som en banan och är väldigt tjock och mjuk. Tanken är att man ska ha den runt midjan och låta barnet vila på kudden när det är dags att amma. Då behöver du inte använda hela din armstyrka för att hålla upp barnet varje gång det är matdags (vilket är några gångar om dagen den första tiden!). Barnet ligger tryggt och du slipper träningsvärken i armen. De går att köpa i många barnbutiken, eller så kan man göra sin egen!

Babylonia

Det här är den perfekta bäranordningen. I sin grundform är det en stor sjal i tåligt tyg som du drar runt midjan och axlarna. Kolla in Graviditetskollen för att se bilder och kunna beställa. Barnet ligger tryggt mot din bröstkort och du får armarna fria. Bärsjalen är skonsam mot barnet och mot dina höfter, dessutom kan man lätt anpassa samma sjal i takt med att barnet blir större och tyngre.

Babynest

Det här är som en portabel barnsäng under barnets första månader. Det är en mjuk dyna med mjuka kanter som det går att anpassa storleken på. Ett babynest håller barnet på plats och omfamnar barnet. Tanken är att den tajta sovplatsen ska påminna om förhållanden när barnet fortfarande låg i mammas mage, och därmed känns tryggt för barnet. Tack vare kanterna kan barnet inte rulla bort från sängen och det kan också vara ett säkrare alternativ om man vill att barnet ska sova tillsammans med föräldrarna i sängen.