Temakalas

Något som blir allt vanligare och gör barnkalaset lättare att planera är att ha ett temakalas för sitt barn där temat får gå som en röd tråd genom hela festen.

2193074-halloween-party-with-a-child-showing-candy

Det finns en uppsjö av många inspirerande idéer att hitta på internet om hur man fixar det perfekta temakalaset för sitt barn oavsett vad de är intresserade av. Är det pirater, prinsessor, sport. fordon eller kanske djur. När temat väl är valt så är det bara att börja botanisera bland tips och idéer och det behöver inte bli alltför dyrt då det mesta kan skrivas ut eller pysslas ihop hemma

Börja med inbjudningskorten som du enkelt skriver ut hemma med passande dekorationer så att temat syns redan här, ska det vara maskerad så skicka ut kortet i tid så föräldrarna har chans att planera klädseln. Vilket tema som helst passar och naturligtvis är det födelsedagsbarnet som väljer men tänk noga när du ska välja ut lekar till kalaset så det passar barnens ålder. Det är också viktigt att planera hur miljön ska se ut, om ni ska vara inom eller utomhus och dekorera med olika ballonger och tillbehör som passar temat. Dödskallar till piraten och rosa tyll till prinsessan till exempel.

Skattjakter är nog det absolut roligaste inslaget i ett barnkalas, ju äldre barnen är desto större utmaningar kan man göra för dem eller kanske frågor eller gåtor på olika stationer för att roa dem ett tag. Självklart följer man temat, är det en skattjakt bland vilda djur i djungeln eller på ett skepp i medelhavet och belöningen behöver inte alltid vara den obligatoriska godispåsen utan det kan också vara olika små presenter eller en strut med popcorn.

Till fika kan man förutom en pirattårta, prinsesstårta eller kanske en  tårta formad som en bil eller ett tåg ha grönsaker med dip eller kanske spett med köttbullar och korv som är lätt att äta utomhus eller på golvet inne i lekrummet. En bål med lite olika fruktbitar i är ett festligt inslag och kan också anpassas till temat.

Bara fantasin sätter gränser.