Pyssla tillsammans med barnen

Även om era barn är duktiga på att sysselsätta sig själva så kommer de att tycka om när ni tar er tid och sätter er ner för att pyssla tillsammans med barnen. Det behöver inte vara regelbundet utan att ni bara finns där kan vara värt hur mycket som helst.

I de flesta fall så är det mycket annat som ska ordnas som förälder. Det ska städas, lagas mat och mycket annat som gör att dagarna går väldigt fort. Försök att avsätta tid för att göra något tillsammans med barnen. Även om du inte är så bra på att pyssla så får man släppa garden och ge sig hän åt pysslandet. Det ska ju inte ställas ut någonstans och man kan gömma undan det man skapat i efterhand.

Låt barnen få bestämma vad som ska pysslas med. Se till att det finns material hemma för att kunna måla och rita. Men kanske även andra saker som ni kan skapa något spännande. Barns fantasi har väldigt få begränsningar jämfört med vuxnas. Släpp garden och hänge dig åt pysslandet. Det kan bli väldigt skojiga resultat och barnen uppskattar den stund som ni har tillsammans.

Lycka till med ert pysslande tillsammans och det kan bli otroliga mästerverk som skapas av både er som förälder och barnen så klart.