Kalas utomhus – saker att gardera sig för

Som vi går mot sommaren blir det mer och mer möjligt att hålla nästa kalas utomhus. Detta kommer dock inte utan sina egna utmaningar och att känna till dessa innan kan låta en undvika det värsta.

Vinden

Vinden kan bli värre utan förvarning och har man inte garderat sig för detta kan både det ena och det andra blåsa iväg. Har man exempelvis köpt saker som pappmuggar och tallrikar är det klokt att alltid ha en vikt ovanpå traven för att slippa springa efter alla när vinden hugger tag.

Regn

Medan väderleksrapporter kan vara ganska pålitliga en viss tid framöver vet vi nog alla att under sommaren kan båda små och stora regnskurar smyga sig på oss. Se därför till att alltid ha en backup plan redo. Håller man kalaset i trädgården är det ju inte svårare än att springa in igen. Men är man till exempel ute på stranden är det ju inte så enkelt.

Skräp

Som vi alla vet blir det ju alltid lite stökigt under ett kalas. Men det är en sak att stöka till inomhus och en annan att göra det ute. Man kan inte gärna torka upp saker och ting och även en lätt bris kan sprida godispapper och liknande över hela omgivningen. Se därför till att ha soppåsar på plats och se till att barnen alltid kastar bort saker i dessa och inte på bordet eller på marken.