Så planerar du ett barnkalas

Ett barnkalas kräver en del arbete för att få till precis som du vill ha det. Det behöver inte vara svårt, men du kommer att tacka dig själv för att du började i god tid. Med våra tips här nedan kommer du kunna läsa allt du behöver veta för att lyckas med planeringen.

Välja datum

I de flesta fall är det rekommenderat att hålla barnkalaset på en lördag eller söndag. På så sätt kan ni ha det på förmiddagen och alla barn kan vara hemma i god tid för middag. Men i slutändan är det ju upp till var och en att bestämma vilket datum som passar bäst.

Besluta om ett tema

Att ha ett tema på barnkalaset är väldigt populärt idag och det finns massor att välja mellan. Du kan så klart låta födelsedagsbarnet vara med att bestämma om du inte har en väldigt bra idé redan och vill överraska om temat.

Skicka inbjudningar

Inbjudningarna är något som måste skickas ut i god tid för att minska risken att potentiella gäster redan bokat in datumet. Hur du skickar ut inbjudningarna är så klart upp till dig. Men det kan vara väldigt trevligt att skicka riktiga fysiska inbjudningar på ett vackert kort. Elektroniska inbjudningar är naturligtvis ett utmärkt sätt att sedan påminna alla.

Planera aktiviteter

Ett barnkalas är inte komplett utan en eller annan lek. Att hitta något roligt som alla kan vara med på behöver inte vara svårt, men det kan fortfarande vara en bra idé att leta lite inspiration på nätet. Om många kommer att vara med på kalaset kan du alltid dela upp dem i grupper för att leken ska fungera så bra som möjligt.

Göra inköpen

Att vara ute i god tid med inköpen är också en bra idé. Åtminstone för allt utom mat och andra färskvaror. När du köper saker som ska ätas är det ju dock bra om du ha så mycket information som möjligt om några av gästerna är allergiskt mot något. Att be om denna information i inbjudningen är därför en bra idé.