Sommaren är lika med cykel

Något som de flesta barn längtar till är sommaren och skollov. Att under ett stort antal veckor inte behöva kliva upp tidigt på morgonen för att gå till skola utan man kan göra det man vill och hänga med kompisarna. Sommaren också också förenat med cykel. När man kommit upp i en viss ålder så kan man få ta sin cykel och ge sig iväg på egna äventyr.

Så klart så kan det finans föräldrar som inte vågar släppa iväg sina små telningar men följ med de första cykelturerna så ni ser att allt går bra. Kanske det är så att du vuxit ur din förra cykel och det är dags för något nytt. När man väljer cykel så är det viktigt att tänka på vilken storlek som man köper. Den får varken vara för liten eller för stor. Det går inte att växa i en cykel utan man ska kunna direkt kunna cykla på den och känna sig bekväm med den storlek man valt.

Du kanske tänker att det blir en del cyklar under årens lopp. Och så blir det. Det gäller att man når ner till pedalerna och så klart så kan man justera ner sadel en del och även styret så det passar. Men kolla hur det blir om man låter ett barn eller yngre person cykla en vuxens cykel. Det kanske kommer barn i familjen som kan ärva cyklar i framtiden. Eller så väljer ni att sälja cyklar som inte används på Blocket eller någon köp- och säljsida på Facebook. Och visst är det skoj när man få ge sig iväg på sin sprillans nya cykel.