Så förbereder du en perfekt Halloween

Halloween är en högtid som har ökat i popularitet hos svenskarna under de senaste årtiondena. Från att ha varit ett obskyrt amerikanskt påhitt har svenskarna insett att det är ett utmärkt sätt att lysa upp höstmörkret på och verkligen få tillfälle att festa till det.

halloween party kids children_114318433

Dessutom gör alla mysiga dekorationer att det finns något att göra för alla i familjen. Om du vill fira Halloween på riktigt kan du göra högtiden ännu roligare genom att förbereda den på ett perfekt sätt. Här är några tips på hur du får till en optimal Halloween-helg för hela familjen.

Utklädning är en central del av alla Halloween-firanden. Ända sedan högtidens uppkomst i USA har det just handlat om att få klä ut sig i olika typer av masker och få vara någon annan ett tag. Det är ett säkert sätt att ha en kul kväll, oavsett om du ska på en uppstyrd Halloween-fest eller om dina barn bara vill gå en bus-eller-godis-runda runt kvarteret. På nätet kan du hitta det mesta du kan tänkas behöva för kostym och dekorationer. Oavsett om du vill gå som en hyllad filmstjärna eller en läskig zombie finns det en kostym för dig.

Ett annat smart sätt att försäkra sig om en kul Halloween är att göra i ordning en pumpa. Pumpan har länge varit förknippad med Halloween-helgen och den har en prominent plats under firandet. Många väljer att köpa en stor pumpa som sedan gröps ur och dekoreras enligt eget tycke och smak. På så sätt har ni en aktivitet som passar såväl vuxna som barn och som – förhoppningsvis! – resulterar i en trevlig dekoration.

Halloween är en högtid för godis och andra läckerheter. Se till att bunkra upp rejält med godsaker innan helgen inleds för att undvika besvikelse. Kanske får ni också besök av några utklädda förbipasserande och då kan det vara bra att ha något att bjuda på.

halloween pumpkin_104873312